Genomineerd voor LEF-prijs

 
Schermafbeelding 2020-05-21 om 13.11.45.png
 

Waarom Thuishulp Rotterdam genomineerd is

Thuishulp Rotterdam is een toonbeeld van impactvol sociaal maatschappelijk ondernemerschap met LEF.Kern van de zaak is het sociaal en maatschappelijk creëren van waarde, zowel voor de onderneming, als voor dienstverleners, als voor ouderen, als voor de Gemeente Rotterdam en andere samenwerkingspartners. Hierbij biedt Thuishulp Rotterdam impact over een langere periode voor zowel ouderen die hulp willen hebben als voor de thuishulpen.

Wat doet Thuishulp Rotterdam?

We helpen mensen aan het werk, en begeleiden hen daarbij in de ouderen thuishulp. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten. Meer mensen aan het werk in zorg en welzijn. Mensen met een uitkering, ook huisvrouwen, mensen die voorheen in de bejaardenhuizen werkten en daarmee kunnen meer ouderen thuis hulp krijgen. Dit leidt tot meer levensvreugde bij zowel de thuishulpen als bij de ouderen en hun mantelzorgers.

Zij stemden op Thuishulp Rotterdam

Marlin Huygens, directeur Uitvoering Werk & Inkomen, Gemeente Rotterdam:

Ik vind dat Thuishulp Rotterdam de LEF-prijs verdient omdat ze op een creatieve en duurzame wijze de ‘klussen’ economie toegankelijk heeft gemaakt voor een kwetsbare groep mensen. De arbeidsmarkt verandert in een rap tempo; flexibiliteit is de norm, er wordt veel van mensen gevraagd.

Voor een deel van de Rotterdammers is het moeilijk om deze arbeidsmarkt te kunnen betreden. Veel talent blijft op deze wijze onbenut, terwijl het werk er wel is, met name in de zorgsector waar Thuishulp Rotterdam zich op focust. Met een aanpak waarin consequente begeleiding en opleiding van de kandidaat gekoppeld aan het wegnemen van het risico op inkomensschommelingen en vasthoudende acquisitie centraal staan, heeft Thuishulp Rotterdam een manier gevonden de talenten en capaciteiten van een kwetsbare groep beschikbaar te maken voor de zorgsector.

Hiermee levert zij een dubbele maatschappelijke waarde: het terugbrengen van de menselijke maat in de zorg evenals het perspectief op economische zelfstandigheid voor mensen voor wie dit eerst niet haalbaar leek.

Aad de Kool, Regiomanager Lelie zorggroep Rotterdam en Katwijk

Thuishulp Rotterdam is een volhardende partij in een complexe omgeving. Arbeidsmarkt en zorg zijn twee zaken die creativiteit en doorzettingsvermogen vragen. Thuishulp Rotterdam is in staat gebleken hierin uit te blinken. Het meedenken en het LEF om de nek uit te steken heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat een grote flat met oudere inwoners toch de door hen zo gewenste nachtzorg konden krijgen. Thuishulp Rotterdam, de verhuurder en ondergetekende organisatie hebben deze maatschappelijke vraag kunnen beantwoorden. Bij het zoeken naar andere wegen om dienstbaar te zijn, hebben we gezamenlijk de ruimte gezocht waar beide organisaties van toegevoegde waarde kan zijn voor Rotterdam. Het toeleiden van medewerkers in de zorg is een ander punt. Thuishulp Rotterdam zocht breed, onze organisatie kon faciliteren in stageplek of mogelijkheid tot trainingen te volgen. Ik heb tevreden zorgvragers, hulpverleners (van hulp bij huishouding tot zorg en administratief) en organisaties gezien met en door de hulp, creativiteit en volharding van Thuishulp Rotterdam.

  • Meer informatie over de LEF prijs

  • Stem nu op Thuishulp Rotterdam voor de publieksprijs.

Hartelijk dank voor uw stem!

Jan-Willem Hoogeweegen, namens het team en alle dienstverleners van Thuishulp Rotterdam