een tevreden CLIËNTE

Thuishulp Fulvia met mevrouw de Pater

Thuishulp Fulvia met mevrouw de Pater

 

Artikel in De Ster van Kralingen

Mevrouw An de Pater is 91 jaar en woont zelfstandig in een ruime flat in Hillegersberg-Schiebroek. Haar man werd onlangs opgenomen in een verpleeghuis. Ze is 67 jaar getrouwd en woont 50 jaar in Rotterdam. ‘Mijn man vond hier werk’. Ze kwamen uit Nijmegen en waren een bosrijke omgeving gewend. Om zich heen kijkend na aankomst in Rotterdam, vroeg ze zich af: ‘Waar ben ik in terechtgekomen?’ Nu is ze oud geworden in Rotterdam. Haar dochters Caroline en Han wonen niet ver weg en helpen An met van alles maar sinds ongeveer 5 maanden heeft ze er hulp in de huishouding bij.

De persoonlijke klik met Fulvia

Thuishulp Rotterdam zorgde voor de hulp in de persoon van Fulvia Rinaldi. Die komt 1 keer per week langs en doet in overleg met An huishoudelijk werk, zoals de badkamer en het toilet schoonmaken en stofzuigen. Samen gezellig een kopje koffie drinken hoort erbij. An: ‘Ik ben een beetje onhandig geworden. Het gaat me te veel moeite kosten.’ Fulvia is geboren en getogen in Rotterdam en woont in de buurt. Thuishulp Rotterdam zoekt eerst uit of de cliënt en de zorgverlener goed bij elkaar passen. Is er een klik? Die is er tussen An en Fulvia. Fulvia: ‘Je moet meegaan met de mensen, vooral met degenen die hulpbehoevend zijn’. An de Pater is niet de enige cliënt waar Fulvia over de vloer komt.

Mantelzorger Caroline enthousiast

Dochter en mantelzorger Caroline: “Mijn zus Han maakte eerst schoon. Ze doet nu andere dingen, zoals boodschappen en hulp bij persoonlijke verzorging. Als je hulp biedt, ben je uit op veiligheid en comfort maar je loopt aan tegen de autonomie van degene die je helpt. Dus, zorg op maat is voortdurend afstemmen met de cliënt. Zo gemakkelijk gezegd maar de uitvoering is moeilijk. Dat is wat Thuishulp Rotterdam biedt.”

Thuishulp Rotterdam is een innovatieve organisatie die verschillende diensten biedt. Als ‘vriendelijke duizendpoten’ staan zij te allen tijde klaar – voor hulp bij huishoudelijk werk, als gezelschap, om samen te koken, te wandelen, te begeleiden bij een afspraak buitenshuis of om langs te gaan en te kijken of alles goed gaat. Ook kan Thuishulp Rotterdam helpen met persoonlijke verzorging, zoals wassen en aankleden, en met zorg, zoals medicijnen aanreiken en wondverzorging.

Wilt u ook hulp of ontlast worden als mantelzorger?

Kunt u hulp gebruiken, bent u mantelzorger die graag wat uit handen wil geven of kent u iemand die hulp nodig heeft? Neem contact op met Thuishulp Rotterdam. Bel 010-3020160 of mail info@thuishulprotterdam.nl. De vriendelijke duizendpoten staan voor u klaar!

 
Jan-Willem