Hulp bij dementie

In Nederland zijn er ruim 280.000 mensen die lijden aan de ziekte dementie. De verwachting is dat dit de komende 25 jaar verdubbelt naar 520.000 mensen. Er is tot nu toe nog geen genezing mogelijk, maar wel kun je de kans op dementie met 30% verlagen waar Thuishulp Rotterdam bij kan helpen. 

Dementie is een verzamelnaam voor meer dan 50 ziektes die je kunt krijgen in de hersenen. Bij dementie gaan de zenuwcellen of de verbindingen tussen de cellen in de hersenen kapot. Door deze afname van cellen functioneren de hersenen steeds minder goed. Bij sommigen gaat dit heel snel, maar het kan ook zijn dat je jarenlang een redelijk normaal leven kunt leiden. Er zijn voor deze ziekte nog geen geneesmiddelen, uiteindelijk raakt iemand zo verzwakt, dat hij of zij overlijdt aan de ziekte of een infectie. 

Alzheimer is een van de vormen van dementie die het meest voorkomt. Deze ziekte houdt in dat de persoon moeite krijgt met alledaagse dingen zoals beslissingen nemen, plannen maken of een normaal gesprek volgen. Dit heeft tot gevolg dat hij erg afhankelijk wordt van zijn naaste, wat een hele impact kan hebben op zijn leven. Door deze ziekte hebben naasten steeds minder tijd voor zichzelf, en raken sommigen van hen zelfs overbelast. 

Thuishulp Rotterdam kan u daarbij helpen. Wij bieden aandacht en op maat gesneden diensten. Hierbij biedt Thuishulp Rotterdam ook diensten die de kans op dementie met 30% kunnen verlagen. Zo geeft Alzheimer Nederland aan dat samen koken, wandelen of samen spelletjes doen, daar aan bijdraagt. Dat kan met onze ‘vriendelijke duizendpoten’. 

Wilt u meer weten over begeleiding bij dementie, of een van onze andere diensten?
Bel ons gerust! 010 – 30 20 160

Jan-Willem