Wij volgen richtlijnen RIVM en GGD

 
Schermafbeelding 2020-05-21 om 14.35.48.png
 
 

Wij volgen nauwlettend COVID-19 ontwikkelingen

Thuishulp Rotterdam volgt nauwlettend de ontwikkelingen op het gebied van het Coronavirus (COVID-19). Wij werken volgens de landelijke richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de GGD Rotterdam-Rijnmond en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Uw gezondheid én die van onze medewerkers staan voorop

Uw gezondheid én die van onze medewerkers staan voorop bij Thuishulp Rotterdam. Zodra de overheid (RIVM) of de gemeente adviseert om aanpassingen te doen in de werkwijze volgen we dit advies op. Voor de meest actuele informatie, adviezen en andere vragen over het COVID-19 virus verwijzen wij naar de website van het RIVM.

Onze dienstverlening gaat verantwoord door

Wij zijn verantwoordelijk voor de zorg voor kwetsbare personen. Die verantwoordelijkheid nemen wij serieus. De belangrijkste hygiënemaatregelen die zowel cliënten als medewerkers kunnen nemen zijn:

  1. Meerdere malen per dag de handen grondig wassen met water en zeep; de dienstverleenster zal bij binnenkomst ook de handen wassen met water en zeep. Wij vragen uw medewerking door te zorgen voor voldoende zeep en papieren handdoekjes.

  2. Niezen en hoesten uitsluitend in de binnenkant van de elleboog (elleboogholte) of in een papieren zakdoekje;

  3. Gebruik papieren wegwerp zakdoeken; gebruik ze eenmalig en doe ze daarna in een afsluitbare prullenbak;

  4. Preventief ‘groeten zonder aanraking’; geef elkaar géén hand; houd waar mogelijk minstens anderhalve meter afstand.

  5. Handalcohol is niet werkzaam tegen het Corona virus en dood ook de natuurlijke beschermende bacteriën op je huid, zorg er dus voor dat je altijd je handen met zeep wast.

Is het veilig om thuishulp te ontvangen? Kan ik extra hulp krijgen?

Zolang u niet grieperig of koortsig bent, kunt u thuishulp krijgen. Mocht uw gebruikelijke dienstverlener dergelijke verschijnselen hebben, dan zal zij niet komen. Zij zal ons en u daarover informeren. Indien gewenst kunt u uiteraard om een vervanger vragen. Mocht u extra wensen hebben, bijvoorbeeld dat wij de boodschappen voor u gaan doen, laat het ons graag weten. Wij helpen u graag.

Bel ons met uw vragen of speciale verzoeken omtrent COVID-19

Mocht u vragen hebben of iets willen bespreken, belt u dan met Thuishulp Rotterdam op 010 - 30 20 160

 
Jan-WillemComment