Op TV bij Dragons' Den

 
 

Trots! Zondagavond 26 april was ik met Thuishulp Rotterdam te zien op TV bij Dragons’ Den! Daar heb ik voor 5 investeerders onze innovatieve thuisservice gepitcht. Na zelf lang samen met mijn zus voor onze eigen ouders mantelzorger te zijn geweest, heb ik de thuishulporganisatie opgezet die we zelf zo graag in de situatie met mijn ouders hadden willen hebben.

Het aantal ouderen groeit enorm. En de behoefte aan persoonlijke hulp, ondersteuning, aandacht en zorg groeit nog harder. Mede door het afschaffen van bejaardenhuizen en omdat meer ouderen thuis willen blijven wonen. En nu met de situatie rond het Corona-virus blijkt meer dan ooit het grote belang van goede hulp en zorg.

Als Thuishulp Rotterdam creëren we een prachtige win-win door mensen uit de buurt aan het werk te helpen bij ouderen, zodat deze in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Ook worden onze ‘vriendelijke duizendpoten’ en inmiddels ook Verzorgenden en Verpleegkundigen, steeds meer ingezet in verpleeghuizen. De ouderen zijn hier ongelooflijk blij mee. En onze dienstverleners vinden het op hun beurt juist weer heel fijn om de ouderen te kunnen helpen en gewaardeerd te worden.

In het Nederlandse TV programma Dragons Den, uitgezonden door de NPO en gepresenteerd door Sander Schimmelpenninck, krijgen ondernemers de kans om hun concept te pitchen voor succesvolle investeerders. De individuele investeerders beslissen aan de hand van de pitch of zij in het bedrijfsplan willen investeren en zo de droom van de ondernemers waar maken.  

Het is de bedoeling dat ondernemers met zo’n sterk verhaal komen dat tenminste één van de investeerders bereid is om met financiële steun en enorme ervaring hun project of idee tot een bloeiend bedrijf te transformeren. De zeer ervaren en succesvolle investeerders zullen alleen hun (eigen) geld investeren als ze er écht in geloven. Zo zullen ze Thuishulp Rotterdam het vuur aan de schenen leggen en kritisch ondervragen over de haalbaarheid en professionaliteit. En wie zijn die Dragons dan? Dat zijn Michel Perridon, Pieter Schoen, Nikkie Plessen, Won Yip en Shawn Harris.

Met de investering die we als Thuishulp Rotterdam aan de ‘Dragons’ vragen, willen we onze dienstverlening verder opschalen. Met behulp van ondersteunende automatisering willen we doorgroeien in de regio Rotterdam en uitrollen naar andere steden.

Graag bouw ik samen met een of enkele Dragons een organisatie die thuishulp en zorg levert zoals ik het mijn ouders graag gegund had, zoals de Dragons die wellicht voor hun ouders zouden willen en zoals zij en ikzelf ook graag hulp zouden willen krijgen.

En omdat de Dragons bij zoveel verschillende ondernemingen betrokken zijn, zijn het ook een soort vriendelijke duizendpoten. Daarom krijgen ze van mij ook allemaal als symbool hiervan een fleurige duizendpoot.

Hoe zullen de Dragons gaan reageren? Wat gaan ze voor vragen stellen? Wat zijn hun overwegingen om wel of niet mee te gaan doen? Gaan zij in Thuishulp Rotterdam investeren? Je kunt het terugzien in bovenstaand filmpje.

Spoiler: alle Dragons zijn enthousiast over de dienstverlening van Thuishulp Rotterdam en meerdere zijn er in gaan investeren! Daar zijn we ontzettend blij mee! Welkom aan boord.

Jan-Willem Hoogeweegen, mede namens mijn geweldige team van Thuishulp Rotterdam, waar ik zo trots op ben!