Zorginnovatieprijs gewonnen!

 
Schermafbeelding 2020-05-21 om 13.40.23.png
 

Thuishulp Rotterdam wint Runner Up Zorginnovatie Prijs Zuid-Holland

Er is een groeiende behoefte aan menselijke ondersteuning in de ouderenzorgsector. In een tijdperk van digitalisering, bezuinigingen en overwerkte zorgverleners, snakt de zorgsector naar innovatie met een kloppend hart. Zo heeft Thuishulp Rotterdam onlangs de Runner Up Zorginnovatieprijs, regio Zuid-Holland, ingesteld door Medical Delta, gewonnen.

Eén van de belangrijkste criteria van de Zorginnovatieprijs is toegevoegde waarde voor de cliënt, en toegevoegde waarde voor de zorgverlener. Thuishulp Rotterdam biedt, in samenwerking met Gemeente Rotterdam, flexibele en persoonlijke dienstverlening. Op basis van de behoefte van de cliënt, en de kracht van de dienstverlener.

Echte tijd en persoonlijke aandacht voor de cliënt

“Bij alle innovaties, zoals de zorg en hulp te digitaliseren en te robotiseren, blijft het ook belangrijk dat ouderen en andere hulpbehoevenden contact kunnen houden met de mensen die hen ondersteunen”, legt Jan-Willem Hoogeweegen, directeur van Thuishulp Rotterdam, uit. “De kracht van Thuishulp Rotterdam is dat we de tijd nemen en aandacht geven. Dezelfde dienstverlener komt langs wanneer het de cliënt uitkomt, en zo lang als die dat wil.”

Flexibel en op maat gesneden diensten

Thuishulp Rotterdam biedt op maat gesneden diensten aan thuiswonende senioren en hulpbehoevenden die bijdragen aan het kunnen blijven genieten van de grote en kleine dingen in het leven. Diensten zoals samen koken en eten, administratie, huishouden en tuinieren. Daarbij staat de eigen regie centraal. De dienstverlener komt veelal uit dezelfde buurt of wijk, waardoor er ook een persoonlijke verbinding tot stand komt.

“Ik kijk echt naar de kracht van de dienstverlener: naar de persoonlijkheid, naar de kwaliteiten en de vaardigheden, en welke van deze passen bij de hulpvraag van onze klant”, verteld Sonia Thakoer. Zij is Teamleider Dienstverleners en koppelt de dienstverleners en klanten op basis van behoeftes en een goede klik. Thuishulp Rotterdam werft, selecteert, begeleidt en traint werknemers, en zorgt voor continue feedback van zowel dienstverlener als cliënt.

Voor zowel particulieren als andere zorginstellingen

En het werkt. Niet alleen komen de dienstverleners van Thuishulp Rotterdam bij particulieren. Thuishulp Rotterdam werkt ook samen met zorgorganisaties als Lelie zorggroep en Middin, en met ouderenflats als de Hillegondaflat.

Huishoudelijk werk, begeleiding bij dementie en mensen met een andersoortige beperking, administratieve ondersteuning, nachtaanwezigheid en alarmdiensten zijn onder andere taken die dienstverleners van Thuishulp Rotterdam uit handen nemen.

Thuishulp Rotterdam laat zien dat innovatie in de zorgsector mogelijk is met behulp van mensen uit dezelfde wijk. Steeds meer partijen werken samen met Thuishulp Rotterdam om zorg en hulp op een lokale, persoonlijke en betaalbare manier mogelijk te maken.

 
 
Schermafbeelding 2020-05-21 om 13.42.51.png
 
Jan-WillemComment